CARE4Minds is opgericht door Linda Campbell, Esther van Duin en Sasja Duijff. Hieronder stellen we onszelf even voor.

_MFF7124.jpg

GZ-psycholoog, post-doc onderzoeker, Infant Mental Health specialist DAIMH en Mindfulnesstrainer

www.sasjaduijff.nl

Mijn naam is Sasja Duijff, ik ben van 2003 tot 2018 werkzaam geweest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht als medisch psycholoog en klinisch onderzoeker, in 2012 ben ik gepromoveerd. Klinisch werkte ik met veel verschillende groepen, waaronder kinderen met aangeboren aandoeningen en/ of syndromen (al dan niet gediagnosticeerd), kinderen verwezen vanuit de neonatologie en kinderen met uiteenlopende medische problematiek en hun ouders. In deze 15 jaar ben ik mij steeds meer gaan interesseren in de Infant Mental Health (IMH), een jong vakgebied dat zich richt op de ontwikkeling van het hele jonge kind ( -9 maanden tot 4 jaar) en waarbij de relatie tussen ouder en kind centraal staat. Ook was ik al langere tijd geïnteresseerd in Mindfulness als methode om stressbeleving te verminderen, ondermeer doordat ik zelf de training ben gaan volgen. Het bracht mij veel rust, relativeringsvermogen en mildheid naar mijzelf en ons gezin (man, 3 kinderen, hond en cavia), alhoewel er nog steeds regelmatig vuurwerk afgaat bij ons thuis ;-) . In 2018 heb ik mijn baan opgezegd om mijn droom van een eigen bedrijf waarbij mindfulness een centrale plek heeft vorm te gaan geven.

Mindfulness toepassen in je leven gaat over verbinden, vertragen, non-verbale signalen leren lezen maar ook je eigen grenzen herkennen en durven aangeven. Op deze manier het leven benaderen voelt voor mij zo logisch, en is zo praktisch en toegankelijk dat mindfulness in bredere zin de basis is geworden vanuit waar ik nu werk in mijn behandelingen en therapieën. 

Waar kan je mij voor benaderen? Mijn aandachtsgebieden zijn:

 • jonge kinderen met regulatieproblemen (huilen, voeden, eten, slapen en gedrag),

 • kinderen met ontwikkelingsachterstanden,

 • kinderen, jongeren en volwassenen met 22q11.2 deletiesyndroom,

 • mindful met je baby & peuter trainingen

 • ouderschapstrainingen

 • mindfulness voor (jong)volwassenen (MBSR en MBCT)

  Ik ben beschikbaar voor consultatie, training en/ of coaching op deze vlakken. Dit kan zowel in een groep of individueel, in het Engels of in het Nederlands. Overleg met collega professionals is ook mogelijk.


_MG_7815.jpg

Neurowetenschapper, Hatha yoga docent, universitair docent, ACT therapeut, bestuurslid nationale denktank, coach & trainer

www.mindlife.nl

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de werking van ons ‘Brein’ en vragen als “Wie zijn we? Wat bepaalt ons gedrag? Waarom leven we zoals we leven?”. Ik wil graag andere mensen inspireren tot het zoeken naar antwoorden op deze vragen en een brug te slaan tussen neurowetenschap, psychiatrie en de maatschappij. Na mijn studies in de “Psychobiologie” en “Brain and Cognitive Sciences” heb ik een promotieonderzoek gedaan naar de neurowetenschap van psychiatrische stoornissen, stress en het gelukssysteem in ons brein (zie hier mijn proefschrift). Na 13 jaar in de wetenschap wil ik mijn opgedane kennis graag delen in de samenleving. Daarom ben ik facilitator, coach en geef ik workshops, onder andere over de oorsprong van menselijk gedrag, geluk, stress, burn-outs, psychiatrische stoornissen en de werking van het brein. Dit doe ik 1-op1 en onder andere bij bedrijven, scholen, culturele instellingen, universiteiten en in de zorg. Mijn missie is om deze kennis dichter bij de maatschappij te brengen om zo meer zelfinzicht en empathie te genereren. In mijn werkzaamheden verbind ik mijn fascinatie met mijn grote passies voor onderwijs, cultuur, theater, mindfulness, yoga, muziek en dans.

Waar kan je mij voor benaderen? Mijn aandachtsgebieden zijn:

 • stress & burn-out

 • positieve psychologie (geluk) & floreren, hoe haal je het beste uit jezelf (en je team)

 • persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

 • (neurowetenschap van) ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autisme en dyslexie

 • jongeren en volwassenen met 22q11.2 deletiesyndroom

 • (neurowetenschap van) psychiatrische stoornissen zoals psychose, depressie, angst

 • neurowetenschap en onderwijs

 • werking van het brein

 • hatha yoga

 • (in opleiding tot trainer voor) mindfulness voor (jong) volwassenen (MBSR)

Ik ben beschikbaar voor het geven van een lezing, workshop, coaching sessie of training op deze vlakken. Dit kan zowel in een groep of individueel. De precieze invulling en het onderwerp is altijd afhankelijk van de vraag, neem daarom dus vooral contact op als je meer informatie nodig hebt via esther@care4minds.org.

Schermafdruk 2018-11-22 15.04.12.png

Psycholoog, universitair docent, post-doc onderzoeker

www.findlab.net.au