CARE4Minds is opgericht door Linda Campbell, Esther van Duin en Sasja Duijff. Hieronder stellen we onszelf even voor.

3935 kopie.jpg

Gezondheidszorgpsycholoog Kind en Jeugd, post-doc onderzoeker, Infant Mental Health specialist (io) en Mindfulnesstrainer

www.sasjaduijff.nl

Mijn naam is Sasja Duijff, ik ben van 2003 tot 2018 werkzaam geweest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht als medisch psycholoog en klinisch onderzoeker, in 2012 ben ik gepromoveerd. Klinisch werkte ik met veel verschillende groepen, waaronder kinderen met aangeboren aandoeningen en/ of syndromen (al dan niet gediagnosticeerd), kinderen verwezen vanuit de neonatologie en kinderen met uiteenlopende medische problematiek en hun ouders. In deze 15 jaar ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in de Infant Mental Health (IMH), een jong vakgebied dat zich richt op de ontwikkeling van het hele jonge kind ( -9 maanden tot 4 jaar) en waarbij de relatie tussen ouder en kind centraal staat. Ook was ik al langere tijd geïnteresseerd in Mindfulness als methode om stressbeleving te verminderen, ondermeer doordat ik zelf de training ben gaan volgen. Het bracht mij veel rust, relativeringsvermogen en mildheid naar mijzelf en ons gezin (man, 3 kinderen, hond en cavia), alhoewel er nog steeds regelmatig vuurwerk afgaat bij ons thuis ;-) . In 2018 heb ik mijn baan opgezegd om mijn droom van een eigen bedrijf waarbij mindfulness een centrale plek heeft vorm te gaan geven.

Mindfulness toepassen in het ouderschap gaat over verbinden met je kind, vertragen, non-verbale signalen leren lezen maar ook je eigen grenzen als ouders herkennen en durven aangeven. Deze vorm van ouderschaps ondersteuning voelt voor mij zo logisch, en is zo praktisch en toegankelijk dat mindfulness in bredere zin de basis is geworden vanuit waar ik nu werk in al mijn behandelingen en therapieën. 

Waar kan je mij voor benaderen? Mijn aandachtsgebieden zijn:

  • jonge kinderen met regulatieproblemen (huilen, voeden, eten, slapen en gedrag),

  • kinderen met ontwikkelingsachterstanden,

  • kinderen, jongeren en volwassenen met 22q11.2 deletiesyndroom,

  • mindful met je baby

  • mindfulness in ouderschap.

  • mindfulness voor volwassenen (MBSR)

    Ik ben beschikbaar voor consultatie, training of coaching op deze vlakken. Dit kan zowel in een groep of individueel. Overleg met collega professionals is ook mogelijk.


_MG_7815.jpg

Neurowetenschapper, Hatha yoga docent, universitair docent, ACT therapeut, bestuurslid nationale denktank, coach & trainer

www.mindlife.nl

Schermafdruk 2018-11-22 15.04.12.png

Psycholoog, universitair docent, post-doc onderzoeker

www.findlab.net.au