Mindfulness Workshop voor (jong)volwassenen

Wil jij beter leren omgaan met stress? Wil je leven met (meer) aandacht? Heb je behoefte aan meer balans? Bij de CARE4Minds workshop mindfulness gaan we hier met jou mee aan de slag, waarbij er ook veel ruimte is voor lichtheid en plezier. Wij doen dit op basis van onze brede kennis en expertise op het gebied van stress, geluk, psychologie en neurowetenschap.

De training is geschikt voor individuen en groepen (jong) volwassenen (engels en nederlands is beide mogelijk). De grootte van de groep en de duur zijn variabel, neem daarover contact met ons op.

Tijdens de (introductie)workshop krijg je inzicht in (de wetenschap achter) stress en mindfulness, maar ga je vooral ook aan de slag met veel praktische ervaringen die je meteen in je dagelijks leven kan gebruiken.

De workshop wordt gegeven door Esther van Duin en/of Sasja Duijff.

De precieze invulling en de focus van een workshop of training is altijd afhankelijk van de vraag. We gaan daarom graag met je in gesprek. Neem daarvoor contact met ons op via info@care4minds.org. Leuk om van je te horen, wie weet tot binnenkort!


Hieronder volgen een aantal specialistische workshops die we ook bieden naast de algemene workshop mindfulness.


Mindfulness samen met je baby

In de workshop krijg je een voorproefje van de training 'Mindful met je baby'. De workshop is geschikt voor alle ouders die willen ervaren wat mindfulness in het contact met je kindje kan betekenen. Ook zijn oud-deelnemers welkom die een opfrisser zoeken in hun beoefening van mindfulness in het contact met hun kindje. 
De workshops worden gegeven in maart, september en november 2019. Elke workshop heeft een nieuw thema.

Maart 2019: Aandacht hebben voor jezelf als ouder & signalen herkennen van je baby. 

In deze workshop laten we jou ervaren hoe je er ook voor jezelf kunt zijn terwijl je zorgt voor je kindje, zowel op de rustige als onrustige momenten. Tevens gaan we oefenen met het herkennen van de signalen die je baby geeft. Tijdens deze workshop wisselen we meditaties af met achtergrond informatie en uitwisselingen over de ervaringen. We doen een meditatie gericht op jezelf in het bijzijn van je baby of dreumes en een kijkmeditatie waarbij je oefent om met een open blik naar je kindje te kijken.

Deze workshop is een cadeautje voor jou en je kindje, een rustpunt in het best wel drukke gezinsleven. Deelnemers vertellen ons dat ze na 1,5 uur vaak een stuk lichter de deur uitgaan dan hoe ze binnenkwamen. 

Overweeg je om een 8-weekse 'mindful met je baby' training te doen? Dan is deze workshop heel geschikt om te ervaren of de training wellicht iets voor jullie is. 

De workshop wordt gegeven door mindfulnesstrainer Daphne Wind en IMH specialist Sasja Duijff.

Voor ons actuele aanbod zie onze agenda.

van zwangerschap naar ouderschap

In negen maanden bereidt je lichaam en geest zich voor op de naderende bevalling. De geboorte van je baby of baby’s. Met de geboorte van je baby, word jij ook geboren als ouder, wordt er ook een opa en/of oma geboren en verandert er veel in jullie levens.

In deze workshop willen we je kennis laten maken met de transitie die er ontstaat van individu, partner, man/vrouw naar vader/moeder. We doen oefeningen over hoe je in de zwangerschap al kunt oefenen met contact maken met het kleine wezentje wat in jou groeit, en hoe je er al aan kunt wennen dat het kindje straks nog meer dan nu in de buik jouw aandacht gaat vragen.

Wat kan je verwachten in de eerste weken na de geboorte? Welke veranderingen kun jij je nu al op voorbereiden? De thema’s die verder aan bod komen:

– Hoe kun je goed voor je zelf blijven zorgen, nu en straks als het kindje er is?
– Stil staan bij de vraag wat heb jij nodig nu in de zwangerschap en straks, van bijvoorbeeld je partner, je omgeving?
– Hoe ga je om met grenzen?
– Hoe kan je zelfcompassie oefeningen toepassen in de zwangerschap zodat je hier ook vanzelfsprekender naar terug kunt grijpen als kersverse ouder.

De workshop wordt gegeven door mindfulnesstrainer Daphne Wind en IMH specialist Sasja Duijff.

Voor ons actuele aanbod zie onze agenda.

Mindful ouderschap van een kind met 22q11DS

Mindfulness in de opvoeding is voor alle ouders die ondanks de hectiek van alle dag meer wil genieten van het ouderschap. Als ouder kan stress je regelmatig in de greep hebben: je baan vraagt aandacht, je kinderen vragen aandacht, er moet gekookt worden, je partner vindt het leuk om ook eens aandacht te krijgen, laat staan je omgeving en je wil ook nog kunnen sporten. Hoe hou je alle ballen in de lucht? En hoe kan je naast de zorg voor je familie ook nog zorgen voor jezelf?

Ziekenhuis/ syndromen/ ontwikkelingsstoornissen Als je kind een ziekenhuisverleden heeft en/of er is sprake van een syndroom of ontwikkelingsstoornis wordt er vaak een nog groter beroep gedaan op hoe je je ouderschap vormgeeft. Zeker als ziekenhuis bezoeken regelmatig blijven terugkomen, er soms bloed moet worden geprikt, een operatie gepland moet worden. Hoe ga je om met al deze extra taken en het beroep dat niet alleen het kind dat naar het ziekenhuis moet maar juist ook de andere gezinsleden op je doen. Hoe zorg je dan ook nog voor jezelf?

De training is geschikt voor alle ouders, en zeker ook ouders met een kind met bijvoorbeeld 22q11DS, ontwikkelingsstoornissen of een ziekenhuisverleden (0-24 jaar) die zoeken naar meer balans in de opvoeding.

Tijdens deze introductieworkshop krijg je een toelichting op de trainingsmogelijkheden van CARE4Minds, maar je krijgt vooral een voorproefje van de praktische oefeningen die aan bod komen.

De workshop wordt gegeven door Esther van Duin en Sasja Duijff.

Voor ons actuele aanbod zie onze agenda.

Workshop voor jongvolwassenen met 22q11DS

Wil jij beter leren omgaan met stress? Wil je leven met (meer) aandacht? Heb je behoefte aan meer balans? Bij CARE4Minds gaan we hier met jou mee aan de slag, waarbij er ook veel ruimte is voor lichtheid en plezier. Wij doen dit op basis van onze brede kennis en expertise op het gebied van stress, geluk, 22q11DS, ontwikkelingsstoornissen, ouderschap en het effect van ziekenhuiservaringen.

De training is geschikt voor (jong) volwassenen met 22q11DS (16-35 jaar). Val je niet binnen deze doelgroep maar heb je toch interesse, neem dan contact met ons op.

Tijdens deze introductieworkshop krijg je een toelichting op de trainingsmogelijkheden van CARE4Minds, maar je krijgt vooral een voorproefje van de praktische oefeningen die aan bod komen.

De workshop wordt gegeven door Esther van Duin en Sasja Duijff.

Voor ons actuele aanbod zie onze agenda